top of page

Na Černém Mostě roste unikátní polyfunkční budova



Společnost FETTERS management se podílí na vzniku dalšího významného projektu na území hlavního města, Polyfunkčního domu na Černém Mostě.


Budova představuje skvělý příklad spolupráce městského a soukromého sektoru v oblasti dostupného bydlení. Její výstavba odstartovala 17. dubna symbolickým poklepáním na základní kámen za účasti, primátora hl. m. Prahy Bohuslava Svobody, 1. náměstka ministra financí Romana Bindera, náměstkyně primátora hl. m. Prahy Alexandry Udženiji, generálního ředitele Erste Group Williho Cernka, starosty městské části Praha 14, Jiřího Zajace, Tomáše Fetterse, jednatele společnosti FETTERS management a dalších hostů.


V rámci tohoto projektu zajišťuje FETTERS management pro investora, městskou část Praha 14, funkci správce stavby, technický dozor investora a koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Stavba je realizována ve schématu Design&Build. To znamená, že generální dodavatel, společností GEOSAN GROUP a. s., zajišťuje projektovou dokumentaci i realizaci díla. Tento způsob zadávání zakázek se těší rostoucí oblibě díky bezpečnějšímu procesu realizace s předvídatelnou cenou i dobou dokončení.


Polyfunkční dům na Černém Mostě představuje jednu z prvních realizací svého druhu. Po svém dokončení nabídne více než šest desítek bytů pro zaměstnance ve společensky klíčových profesích, tedy například záchranářům, policistům, hasičům nebo učitelům. Kromě bydlení obsahuje objekt moderní pobočku Městské knihovny v Praze, kavárnu a kontaktní místo Úřadu městské části Praha 14.


Celkové předpokládané náklady na výstavbu polyfunkční budovy činí 630 milionů korun, výše nájemného i samotné obsazování bytů nájemníky zůstane v celém domě v rukou městské části. Tato Spolupráce veřejného a bankovního sektoru na financování dostupných bytů představuje ojedinělý koncept řešení problematiky městského bydlení.


Polyfunkční budova má být dle harmonogramu dokončena za dva roky. Nahradí torzo 30 let starého nedokončeného administrativního objektu, jehož výstavbu zastavily nedořešené majetkoprávní spory.



bottom of page